Iti doresti parchet in baie?

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Iti doresti parchet in baie?

PARCHET IN BAIE   

 Parchetul, indiferent ca este din lemn masiv sau laminat, face parte din categoria pardoselilor „calde”, datorita faptului ca, prin comparatie cu ceramica, acesta capteaza mult mai rapid caldura si este mult mai placut la atingere din punct de vedere al temperaturii.

„De ce nu este parchetul o varianta optima pentru amenajarea baii?”

    Ne aflam intr-o perioada in care pardoselile din lemn sau laminate sunt din ce in ce mai solicitate pentru amenajarea bailor, si in acest sens dorim ca in articolul de fata sa raspundem la aceasta intrebare.

Pardoseala din lemn sau laminata va functiona intodeauna ca o „sugativa” a umiditatii la care este expusa, asadar, si cea mai mica cantitate de abur prezenta in baie va fi absorbita de aceasta. Nu trebuie sa ne lasam pacaliti de tratamentul de suprafata al parchetului, deoarece aburul reuseste sa patrunda prin cel mai mic por existent (inevitabil!), actiunea avand loc la nivel de micron. Acest fapt combinat cu variatiile de temperatura din anotimpurile reci prezente in orice baie (caldura generata in timpul dusului versus temperatura scazuta rezulata cand deschidem geamul pentru aerisire si degajarea aburului) vor contribui la dilatarea si contractarea mult mai puternica a parchetului.

Efectele nu sunt imediate si nici foarte evidente la suprafata ci vor incepe sa se vada in timp, cand parchetul incepe sa se umfle usor-usor, (placile isi modifica forma, devin strambe), sau „sa faca burta” (termen comun) – adica sa apara denivelari pe suprafata, factor ce duce la ruperea click-ului sau chiar a placilor.

    Un alt dezavantaj il reprezinta „musafirii nepoftiti”. Deoarece baia este este un spatiu umed, dezvoltarea mucegaiului si a cariilor va fi intotdeauna o problema in cazul parchetului din lemn. Aceste microorganisme adora mediile calde, umede si se hranesc cu materiale organice naturale, cum ar fi lemnul de foioase. Tratamentul de suprafata va proteja podeaua intr-o oarecare masura, dar in timp, mucegaiul si cariile se pot dezvolta intre placi sau sub ele.

Asadar, daca nu va doriti batai de cap si costuri in timp, va recomandam:

Parchet ceramic sau gresia tip parchet este una dintre cele mai bune variante pentru inlocuirea parchetului clasic in baie. Dispunem de modele de gresie portelanata cu aspect realistic de lemn, rectificate sau nerectificate, in culori calde sau reci, ideale pentru orice combinatie cromatica. Un avantaj in plus il reprezinta faptul ca poate inlocui clasica faianta la placarea peretilor, rezultand o amenajare deosebita.

gresie tip parchet, gresie cu aspect de lemn, gresie gri tip parchet, gresie aspect stejar

Vezi gamele noastre de gresie tip parchet aici


    Pardoseala LVT sau parchetul PVC (vinil) reprezinta o alta varianta recomandata pentru spatii expuse la umiditate. Ca si in cazul gresiei, nu exista niciun risc, iar gamele care se monteaza flotant (fara lipire) prezinta click de imbinare, facilitand atat montajul cat si mentenanta in timp.

Vezi gamele noastre de pardoseala LVT aici

________________________________

SPOR LA AMENAJAT! 🙂

Deschide WhatsApp
1
Info & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?