Amenajare cu gresie tip parchet

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Amenajare cu gresie tip parchet

Gresie tip parchet

Gresie portelanata tip parchet

amenajare cu gresie tip parchet

In ce tip de spatii se recomanda amenajarea cu gresie tip parchet

Placile de gresie tip parchet sunt o alternativa extraordinara in cadrul amenajarilor interioare sau exterioare, deoarece pot inlocui cu succes pardoselile din lemn sau laminate sau pot crea treceri aproape neobservabile intre spatiile placate cu parchet si cele placate cu gresie.

O gresie tip parchet cu un design realistic este deosebit de versatila si se poate monta in orice tip de spatiu: baie, bucatarie, hol, living, etc. Deasemenea, si terasele exterioare pot avea un aspect deosebit prin placarea cu astfel de gresie, creand un aspect de podea naturala.

gresie bej tip parchet akelarre

gresie tip parchet AKELARRE BEIGE 23 x 100 cm (detalii aici)

Incalzire prin pardoseala

Un alt mare avantaj al placilor de gresie imitatie parchet este acela ca pot fi aplicate pe pardoseli incalzite, acestea fiind foarte bun conductori termici, avand un timp mai indelungat de pastrare al temperaturii, fara sa prezinte riscuri. Este foarte important ca placile de gresie tip parchet care se folosesc pentru incalzire prin pardoseala sa fie portelanate, asadar, va rugam sa acordati o atentie deosebita acestui aspect.

Asadar, puteti folosi acest tip de placare in living si chiar in dormitoare, bucurandu-va, astfel, de facturi mai mici la energie si de o pardoseala calda pentru mai mult timp. Desemenea, gresia va fereste de stres, deoarece prezinta rezistenta mecanica ridicata si o puteti spala cu apa fara a o expune unor riscuri cum ar fi zgarieturile sau modificarea aspectului, asa cum se poate intampla in cazul parchetului (care necesita mai multa atentie).

gresie vintage tip parchet OXFORD 60 x 10 cm (detalii aici)

Placarea peretilor

Pentru pretentiosi sau pentru adeptii design-ului interior modern atipic, gresia tip parchet poate fi folosita si pentru placarea peretilor, atat la baie cat si la bucatarie. Astfel, prin renuntarea la clasica faianta, se pot obtine interioare iesite din comun, de o eleganta deosebita, atata timp cat alegerea nuantelor si dispunerea placilor se face in concordanta cu restul spatiului. 

Gresia tip parchet se poate aplica pe peretii din zona dusului sau a cazii, evidentiindu-se, astfel, intr-un mod simplu si de efect o anume zona din baie, fara a „incarca” inutil spatiul. Daca este portelanata (non-absorbanta), gresia va rezista cu suuces in timp, fara sa se pateze sau sa isi modifice culoarea.

 

gresie, gri, tip, parchet, keros,

gresie tip parchet VERMONT ANTHRACITE 15 x 90 cm (detalii aici)

Imbinarea cu alt tip de pardoseala

Pentru efecte deosebite, gresia tip parchet se poate imbina cu parchet din lemn sau parchet laminat, atat in nuante diferite (daca spatiile sunt diferite si separate prin usi) sau in aceeasi nuanta atunci cand este vorba de incaperi tip open-space. Intodeauna se va lua in calcul pragul de trecere aplicat intre cele doua tipuri de pardoseli, pentru a masca in mod placut imbinarea acestora.

Deasemenea, imbinarea cu gresie hexagonala, pentru delimitarea anumitor zone, este un trend care nu se va demoda prea curand si care ofera efecte vizuale incantatoare.  

 

gresie hexagonala neagra mata

Din aceeasi categorie:
Ultimele 3 comentarii
 • Marinescu A

  Daca vrei in baie o pardoseala cu aspect de lemn, gresia tip parchet este cea mai buna alegere, nu iti face probleme!

 • Chitiga Ioana

  Prețul?

  • Bliss Art

   Buna ziua. Preturile modelelor de gresie tip parchet sunt publicate pe site, regasiti link-uri sub fiecare poza iar colectiile sunt prezentate la finalul articolului.

Parerea ta este importanta!

Deschide WhatsApp
1
Informatii & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?