Cum alegem corect o gresie pentru exterior

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Cum alegem corect o gresie pentru exterior

In general, clasica gresie pentru placarea pardoselilor se gaseste intr-o mare varietate de materiale si texturi, fiecare tip fiind diferit, oferind functionalitate numai in anumite spatii si pentru utilizari specifice.

Asadar, cum facem alegerea corecta atunci cand dorim o placare a unui spatiu exterior?

Placile de gresie pentru exterior trebuie de obicei sa fie suficient de robuste pentru a putea rezista intemperiilor (ploaie, caldura extrema, zapada, inghet) si variatiilor de temperatura. Deasemenea, in selectarea unui anumit tip de gresie sunt foarte importante atat tipul de spatiu cat si  destinatia acestuia. 

Cu totii avem spatii diferite, preferinte, nevoi si bugete diferite. In timp ce multi consumatori doresc ceva atractiv si functional, altii opteaza pentru o varianta ieftina. Mai jos, va vom prezenta cateva criterii de care trebuie sa tineti cont atunci cand doriti achizitionarea unei gresii pentru exterior, astfel incat investitia sa fie durabila.

  • COMPOZITIA

O gresie pentru exterior va avea o durata lunga de viata daca este portelanata si o poti distinge prin culoarea sa pe grosime, care trebuie sa fie cat mai deschisa. O astfel de compozitie ii asigura un grad redus de absorbtie a apei, fapt care va garanteaza ca nu se va crapa in timp datorita variatiilor de temperatura. Deasemnea, o gresie portelanata de exterior nu se va pata!

  • DENSITATEA

Densitatea este un alt factor important care garanteaza calitatea. Cu cat placa este mai grea cu atat aceasta este mai densa. Ce inseamna o densitate mai mare? Duritate, impermeabilitate (grad redus de absorbtie), rezistenta chimica (rezistenta la pete).

  • CALITATEA GLAZURII 

La ce se refera acest lucru? La rezistenta placilor de gresie la trafic. O glazura de calitate isi va pastra culoarea si aspectul chiar daca este supusa unui trafic intens. Despre clasele de trafic ale gresiei te rugam sa citesti aici

  • TIPUL DE SUPRAFATA

Acesta este un detaliu important, care tine, in primul rand, de siguranta celor care vor pasi pe gresia respectiva. Evitati alegerea unei gresii lucioase pentru exterior, deoarece, pe langa faptul ca necesita o ingrijire deosebita, devine foarte alunecoasa in contact cu apa. O gresie antiderapanta, cu suprafata poroasa si grad anti-alunecare minim R10 este alegerea ideala pentru pardoselile exterioare.

gresie, antiderapanta, portelanata, exterior,

 

  • CULOAREA

Chiar daca vorbim despre spatii exterioare, si aici culoarea finisajelor joaca un rol important. Optati pentru culori deschise in spatii cu lumina naturala redusa (terase inchise, foisoare sau locuri umbrite).

  • LOTUL

Un factor de care, din pacate, foarte putini tin cont este lotul din care face parte gresia selectata. Un lot unic va contine placi egale ca si dimensiuni si calibru, in acelas ton de culoare. Evitati achizitionarea produselor de stoc, sau daca optati pentru asta, verificati pe cutii numarul de lot. Loturi diferite inseamna diferente vizibile de ton si calibru, care, pe langa aspectul final neplacut vor crea si neplaceri la montaj!

  • CERTIFICARILE

Pentru a va asigura ca faceti o investitie pe termen lung, verificati daca gresia pe care o achizitionati dispune de certificari de calitate! Acest lucru va garanteaza ca specificatiile sale sunt corecte.

CONCLUZIE:

Toate aceste calitati ale placilor de gresie pentru exterior se reflecta in pret, acestea fiind mai ceva mai scumpe decat cele destinate spatiilor interioare. Insa, achizitionarea unei gresii de calitate, rezistenta in timp va fi o investitie inteligenta, care va genera zero costuri peste ani.

In speranta ca acest articol v-a fost de folos, va dorim

SPOR LA AMENAJAT! 🙂

Deschide WhatsApp
1
Info & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?