Placarea cu placi mari de gresie ofera suprafete compacte, continuie, cu rosturi putin vizibile si a devenit optiunea din ce in ce mai folosita de catre designerii de interior datorita elegantei pe care o ofera acest tip de placi oricarui spatiu.
In general, placile mari de gresie sunt subtiri (6 – 8 mm) acest fapt determind o flexibilitate a materialului. Din acest motiv, la prima vedere placile pot fi usor curbate, lucru care necesita o modalitate deosebite de montaj pentru a obtine efectul dorit, fara cusur.
Va prezentam, mai jos, cateva recomandari importante:
- Montajul se face pe suprafete drepte – este un detaliu extrem de important, care influenteaza in mod direct rezultatul final. Chiar daca montajul se va efectua de personal foarte bine pregatit, placile mari si subtiri nu pot indrepta o suprafata stramba. Asadar, asigurati-va ca suprafetele sunt foarte bine finisate si drepte.
- Calitatea placilor – la achizitionarea placilor de gresie, asigurati-va ca acestea sunt calitatea A adica: placile sunt drepte, egale si calibrate. Deasemenea, este foarte important ca toate placile sa faca parte din acelasi lot (loturi diferite inseamna diferente de ton si calibru). Mai multe detalii aici
- Adezivul potrivit – pentru placile ceramice portelanate in format mare, adezivul trebuie sa fie flexibil, sa aiba grad de alunecare zero si sa faca parte din categoria S1. Acesta va asigura un montaj mult mai usor deoarece placile, odata puse pe perete nu vor aluneca si, deasemenea, va oferi o rezistenta indelungata a placarii in sine. Comanda adeziv Kerakoll Bioflex S1 aici
- Personal calificat pentru montaj – este cel mai important factor. Un profesionist cu inalta calificare va putea nu numai sa satisfaca aceste cerintele tipului de montaj, ci si sa ofere sfaturi cu privire la cea mai buna abordare a instalarii. Un schimb clar și franc de opinii poate fi, de asemenea, util pentru proiectant sau arhitect. Deasemenea, trebuie sa va asigurati ca echipa detine sculele necesare.
La montajul placilor de gresie dimensiuni mari, adezivul trebuie aplicat atat pe suport (perete / pardosela) cat si pe spatele placii (așa-numita tehnică back-buttering), in linii drepte, paralele, pentru a asigura o lipire maxima și pentru a evita formarea bulelor de aer sub placi. Odata fixata pe pozitie, placa ceramica trebuie tamponata cu un pad vibrator cu ventuza, pentru a asigura contactul maxim intre placa ceramica, adeziv si suport.
Chiar daca palcile de gresie sunt rectificate, este foarte important ca rostul de dilatare dintre acestea sa fie de 1 – 1,5 mm (mai multe detalii aici).
Folositi doar distantieri reglabili pentru a obtine rosturi drepte si egale.
SPOR LA AMENAJAT!
Va invitam sa vizualizati, mai jos, gamele noastre de gresie placi mari: