Despre amenajarea cu tapet in baie

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Despre amenajarea cu tapet in baie

Deoarece am avut numeroase cereri de amenajare cu tapet in baie, in prezentul articol dorim sa punctam cateva aspecte foarte importante despre acest lucru:

Tapetul, indiferent de structura sau compozitia sa, nu este un articol rezistent la umiditate, fapt valabil si pentru adezivii care se folosesc la lipire. Asadar, o amenajare cu tapet in baie este binevenita doar in conditiile in care acesta nu se aplica pe zone predispuse la stropire cu apa iar spatiul respectiv este foarte bine ventilat.

In cazul contactului cu apa sau cu aburii formati, se va produce o rehidratare atat a adezivului cat si a suportului de pe spatele tapetului, iar acest lucru va duce la desprindere de pe perete.

Asadar, decorati cu tapet doar daca baia este bine ventilata (este dotata cu ferestre sau cu sisteme specifice de eliminare rapida a umiditatii), si protejati zonele predispuse la stropire cu faianta, lambriu sau paneluri decorative si sa aplicati tapetul pe partea de sus a peretilor.

In general, acest tip de amenajare se indreapta catre stilul clasic, deci acordati o atentie deosebita alegerii finisajelor astfel incat acestea sa fie potrivite acestui stil, cum ar fi: faianta fatetata clasica, paneluri prefabricate sau create din profile decorative si acoperite cu vopsea speciala, tapet floral sau cu elemente inspirate din natura (pasari, frunze, fluturi).

Creati o trecere frumoasa de la un element la altul cu un brau decorativ si completati  cu o placare potrivita a pardoselii  – in acest caz, recomandarea noastra fiind  gresie tip parchet.

 

 

SPOR LA AMENAJAT! 🙂

____________________

  • Articol scris de: Gabriela Paduraru

Din aceeasi categorie:
Ultimele 2 comentarii
  • HELEN

    Buna seara
    Aveti tapet la vanzare?

Parerea ta este importanta!

Deschide WhatsApp
1
Info & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?