Despre diferentele de lot la gresie si faianta

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Despre diferentele de lot la gresie si faianta

Asa cum am scris si in acest articol, este foarte important sa acordam o deosebita atentie finisajelor pe care le cumparam, deoarece acestea reprezinta o investitie pe termen lung si, pe langa faptul ca trebuie sa fie durabile si sa nu creeze probleme in timp, este necesar sa si arate impecabil. Asadar, mai jos, vom prezenta problemele pe care le pot anumite alegeri gresite si ce inseamna

diferente de lot la gresie si faianta

loturi diferite faianta

Indiferent cat de inalt este gradul de tehnologizare a oricarei fabrici, este imposibil sa se obtina tonuri si calibre identice pe acelasi model, dar in loturi de productie diferite. Asadar, placile ceramice – gresie si faianta – provenite din loturi  diferite vor prezenta, inevitabil diferente de nuanta (tonalitate) si calibru (dimensiune, la nivel milimetric) fata de lotul anterior sau ulterior. Acest fapt nu poate fi vizibil cu ochiul liber decat in momentul in care placile din loturi diferite sunt puse una langa alta, fapt care se intampla, cel mai des, la montaj, iar cu cat distanta dintre loturi este mai mare (ca si timp) cu atat diferentele sunt mai vizibile.

In general, aceste loturi amestecate se regasesc in stocurile de marfa ale vanzatorilor, deoarece este imposibila incadrarea cantitativa a fiecarui lot in parte pe fiecare vanzare in parte, ceea ce presupune ca rezultat capete de stoc, adica diverse cantitati din diverse loturi. 

In consecinta, daca va grabiti cu amenajarea si preferati sa achizitionati un produs disponibil pe stoc, al carui pret, de cele mai multe ori,  poate fi si dubios de redus (pentru ca vanzatorul sa „scape” cat mai rapid de acele capete de stoc), va recomandam sa va asigurati  ca numarul de lot este acelasi pe toate cutiile.   

Desemenea, este foarte important sa specificam ca aceste diferente de lot sunt valabile la oricare alt tip de produs: tapet, mocheta, parchet, tencuiala decorativa, mozaic, etc!

Cum poate arata aceeasi gresie si faianta, din loturi diferite:

Din acest motiv, noi, Bliss Art, am preferat inca de la inceput sa plecam la drum doar cu produse pe comanda, din loturi unice! Desi de-a lungul anilor am fost de nenumarate ori „mustrati” pentru faptul ca nu avem stocuri si, poate din acest motiv, am „ratat”  vanzari, iata ca dupa 8 ani avem zero reclamatii si stim ca amenajarile facute cu noi sunt impecabile! 

Vom continua in acelasi mod si le garantam clientilor nostri ca merita asteptarea sosirii unui produs pe comanda speciala! Deoarece comercializam doar calitatea A (fara defecte de fabricatie) si numai loturi unice!

Desemenea, sfatuim fiecare client in parte sa isi calculeze necesarul de materiale (sau, dupa caz, il consiliem in acest sens) astfel incat, dupa montaj, sa ramana cateva placi de rezerva pentru eventuale interventii ulterioare.

Din experienta noastra, multi clienti care au refuzat sa ia in calcul acest aspect s-au gasit la un moment dat, dupa ani, in situatia in care au trebui sa faca modificari in baie, de exemplu, datorita unei tevi sparte, si pentru ca nu au avut placi de rezerva au fost nevoiti sa renoveze din nou intreg spatiul (in cazurile in care gresia / faianta achizitionata initial a fost scoasa din productie si nu s-a mai putut comanda) sau sa puna placi din lot diferit deoarece au comandat completare dupa mult timp.

In speranta ca acest articol va va fi de folos in viitoarele dvs achizitii, va multumim ca l-ati citit si va invitam sa vizualizati, mai jos, gamele noastre de gresie si faianta, doar pe comanda si doar din loturi unice! Deasemenea, pe pagina noastra de PRODUSE puteti regasi si: tapet, mocheta, parchet lmainat, parchet stratificat, tencuieli decorative, etc.

SPOR LA AMENAJAT!

Din aceeasi categorie:
Ultimele 2 comentarii
  • VLAD

    CORECT! EU AM PATIT-O PT CA M-AM GRABIT SI AM CUMPARAT CE AM GASIT PE STOC!! MARE GRESEALA CA A TREBUIT SA DAU TOTUL JOS SI SA PUN ALTA! GRESIE SI FAIANTA PE COMANDA E CEA MAI SANATOASA ALEGERE!!

  • MIHAI DINU

    nu iti spune nimeni nimic de treaba asta cu loturile in nici un magazin! numai la bliss art am aflat! respect!

Parerea ta este importanta!

Deschide WhatsApp
1
Informatii & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?