Greseli in amenajarea interioara – despre perdele si draperii

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Greseli in amenajarea interioara – despre perdele si draperii

Despre perdele

si draperii

 

Asa cum spunea si un cunoscut designer din Romania: „ferestrele sunt ochii casei iar perdelele make-up ul ochilor!”

idei amenajare draperiiDraperiile si perdelele, pe langa destinatia practica pe care o au (aceea de a ne proteja de soare sau de privirile indiscrete ale vecinilor 😀 ), pot fi elementul de decor principal al unui spatiu, in conditiile in care dimensiunile, designul si cromatica au fost alese cu grija. O draperie in ton cu pernutele decorative sau covorul poate reprezenta pata de culoare necesara,

Pentru un aspect ordonat si un efect maxim, aceste elemente necesita o atentie deosebita. In acest sens, nu se recomanda ca ele sa fie asezate neglijent, sa le lipseasca sisteme de prindere sau sa stea, pur si simplu, „aruncate” la intamplare peste calorifer sau in laterala ferestrei.

De-asemenea, dimensiunile sunt foarte importante. Perdelele si draperiile trebuie sa formeze falduri, de aceea lungimea ferestrei se inmulteste cu 2 pentru draperii si 2,5 sau 3 pentru perdele (in functie de model: perdea simpla 3 x lungimea ferestrei; perdea cu design 2,5 x lungimea ferestrei).

Din punct de vedere a lungimii corecte, distanta dintre galerie / sina in partea de sus a ferestrei trebuie sa fie egala cu distanta dintre partea de jos a ferestrei si marginea perdelei / draperiei.

Atat perdeaua cat si draperia (asezate impreuna) trebuie sa aiba neaparat aceeasi lungime.

Sistemele de prindere laterale alese atent (cordoane, panglici asortate sau clipsuri) vor adauga un plus de eleganta intregului aspect al ferestrei.

 

Cateva exemple de ASA NU:

Sursa foto: www.anuntul.ro

 

_______________________________________

 

 Si cateva exemple de ASA DA:

 

 

 

 OBS: Bliss Art nu comercializeaza perdele si draperii, acest articol are rolul de a te ajuta in a face cele mai bune alegeri pentru casa ta. Speram sa iti fie de folos.

SPOR LA AMENAJAT! 🙂

 

____________________

Autor: Gabriela Paduraru

Deschide WhatsApp
1
Informatii & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?