Gresie fara rosturi sau cu rosturi?

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Gresie fara rosturi sau cu rosturi?

Este bine sa intalam o gresie fara rosturi?

Din experienta noastra, majoritatea clientilor isi doresc o pardoseala placata cu gresie fara rosturi vizibile si intentioneaza achizitionarea de placi ceramice rectificate, care sa se instaleze cu marginile lipite, astfel incat suprafata sa aiba o continuitate.

Ce trebuie sa stim despre acest aspect?

Ca orice alt material, atat gresia cat si faianta reactioneaza la variatii de temperatura indiferent de spatiul in care a fost montata, dilatandu-se si contractandu-se la nivel milimetric, acesta fiind motivul pentru care este foarte important ca intre placi sa ramana un spatiu de dilatare de minim 1 mm in cazul placilor rectificate si de 3 mm in cazul placilor nerectificate.

gresie fara rosturi, gresie rectificata, rosturi gresie

 

Folosirea unui chit de rosturi adecvat, intr-o culoare cat mai apropiata de cea a placilor de gresie, va masca cu succes spatiul de dilatare, creand o continuitate placuta vizual a pardoselii sau peretelui respectiv.

 

gresie fara rosturi, gresie rectificata, rosturi gresie

 

Ce se intampla atunci cand nu se respecta dimensiunile rosturilor de dilatare?

Prin procesul de dilatare, placile „imping” una in alta, creandu-se o presiune intre ele, fapt care are ca si consecinta „umflarea” suprafetei si, ulterior, desprinderea placilor de pe suportul pe care au fost lipite. 

Iata cateva exemple:

De cele mai multe ori acest lucru se intampla intr-un timp destul de indelungat, chiar si dupa cativa ani, asadar, daca aveti prieteni sau cunostinte care au efectuat o amenajare fara sa respecte cele prezentate mai sus si va prezinta gresia impecabila dupa un an sau doi, nu concluzionati ca este in regula si ca daca nu s-a intamplat nimic in atata timp, nici nu se va mai intampla in viitor. Este eronat, au fost cazuri in care placarea ceramica „a explodat”  – la propriu! – chiar si dupa 5 ani!

In speranta ca acest articol v-a fost de folos, va dorim

SPOR LA AMENAJAT! 🙂

Deschide WhatsApp
1
Informatii & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?