Mocheta pufoasa in dormitor – o alegere buna?

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Mocheta pufoasa in dormitor – o alegere buna?

Cat de potrivita este mocheta pufoasa in dormitor?

Cum se intretine o mocheta? 

Acestea sunt cele mai frecvente intrebari ale clientilor nostri (si nu numai) si, pentru ca noi comercializam unele dintre cele mai fine si pufoase mochete ne-am gandit sa scriem acest articol in care sa expunem toate acele informatii acumulate din experientele noastre proprii de-a lungul timpului si pe care le transmitem fiecarui client care ne trece pragul cu scopul de a achizitiona mocheta pentru casa sa.

Intodeauna o mocheta fina si pufoasa va fi alegerea ideala pentru amenajarea unui dormitor, deoarece are multiple avantaje si ofera:

  • o pardoseala calda, placuta la atingere intr-o camera in care se circula, de obicei, descult;
  • izolare fonica, atat de necesara intr-un spatiu in care este nevoie de liniste, fiind astfel ideala pentru apartamentele la bloc;
  • aspect luxos si intim al spatiului;
  • un bun transfer termic pentru cazul in care dormitorul este dotat cu sistem de  incalzire prin pardoseala, atat timp cat fisa tehnica a mochetei prevede acest lucru si mai ales daca aceasta are suport textil;

Amenajarea unui dormitor cu mocheta presupune si o instalare foarte usoara, mai ales daca aceasta se monteaza flotant, direct peste sapa (fara lipire cu adeziv, valabil doar pentru modelele cu suport textil). Deasemenea, mocheta este cea mai simpla alegere daca dorim sa acoperim o pardoseala veche, fara a crea vreun deranj prin eliminarea acesteia.

Cum se intretine o mocheta pufoasa?

Mocheta are cea mai simpla modalitate de intretinere: doar se aspira. Daca ati ales o varianta satinata trebuie sa evitati incercarile de a o spala in vreun fel, deoarece prin acest procedeu nu veti face altceva decat sa distrugeti textura pufoasa a firului. In cazul unei intamplari nefericite in care ati varsat pe ea un lichid care pateaza, uscati repede zona cu o carpa curata din bumbac si apoi curatati doar local, chimic, cu un produs special (cea mai buna si non-invaziva alternativa este spray-ul uscat!). 

Avantajul mochetelor satinate (cele mai scumpe) este ca datorita poliamidei speciale nu retin petele, acestea putand fi indepartate mult mai usor decat de pe o mocheta clasica. 

Concluzie:

Asadar, avand in vedere ca dormitorul este spatiul cel mai putin expus pericolelor de se varsa pe pardoseala lichide sau alimente care ar putea crea pete neplacute,  va sfatuim sa nu ascultati neaparat sfaturile persoanelor neavizate si sa nu ezitati in crearea unei atmosfere calde si placute prin instalarea unei mochete pufoase in dormitor.

SPOR LA AMENAJAT! 🙂

____________________

Te invitam sa vizualizezi, mai jos, gamele noastre de mocheta pufoasa: 

Din aceeasi categorie:

Parerea ta este importanta!

Deschide WhatsApp
1
Informatii & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?