Riflaj decorativ in spatiile interioare

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Riflaj decorativ in spatiile interioare

Despre riflaj decorativ

si care ar fi cea mai simpla si economica alternativa a a celui din lemn

Inserarea de riflaj decorativ in decorarea spatiilor interioare a devenit un „must have” in ultima vreme si este din ce in ce mai folosita de catre designeri. Prin adaugarea de riflaje decorative pe perete sau tavan, orice spatiu capata mai multa personalitate si un aspect modern, deosebit.

Pe langa rolul decorativ, acestea pot avea si un rol practic, putand fi folosite si ca element despartitor intr-un open-space, creand un efect deosebit de elegant.  In orice amenajare riflajele pot fi puse in valoare si mai mult prin adaugarea de banda LED intre elemente, la baza acestora sau deasupra lor, la baza tavanului, contribuind, astfel si la iluminarea spatiului sau la crearea unei atmosfere calde, prietenoase. 

*sursa foto: Pinterest

Deoarece acest element de decor ne este atat de solicitat, iar printr-o simpla cautare pe Google se poate observa ca toate variantele disponibile sunt din lemn, realizate doar pe comanda, prin intermediul acestui articol dorim sa va impartasim varianta simpla si economica de riflaj pe care o folosim: profilele Orac Decor.


Cea mai simpla si comoda varianta, cu rezultate finale deosebite au reprezentat-o profilele CX190 si SX162. Aceastea au lungimea de 2 metri / bara, se lipesc foarte simplu, vertical, pe orice tip de suprafata cu adezivii adecvati (FDP500 sau FDP700Hydro) iar imbinarile se chituie cu pasta de imbinare FX210 si se slefuie, devenind, astfel, invizibile.
Pentru un efect deosebit, distanta dintre profile trebuie sa fie egala cu latimea acestora. De exemplu, CX 190 are latimea de 3 cm, asadar, distanta libera dintre bare trebuie sa fie tot de 3 cm.

Avantaje:

  • elementele pot fi montate la orice distanta – daca se doreste acest lucru;
  • prezinta rezistenta mecanica (la socuri) si rezistenta la umiditate (pot fi instalate si in baie, bucatarie sau la exterior);
  • pot fi vopsite in orice culoare, cu orice tip de vopsea (suprafata este tratata cu primer special inca din procesul de productie);
  • costul este mult mai mic decat al celor din lemn;
  • posibilitatea de a le vopsi ofera o multitudine de posibilitati de inserare in orice design;
  • prezinta canal cablu, foarte folositor in mascarea cablurilor;
  • sunt disponibile si in variante flexibile, ideale pentru suprafete nu tocmai drepte;
53 lei / bara

200 x 3 x 2 cm

225 lei / bara

200 x 3 x 2 cm

35 lei / bara

200 x 1 x 4 cm

163 lei / bara

200 x 1 x 4 cm

O alta alternativa simpla si economica la riflajele din lemn o reprezinta panourile 3D de la Orac Decor. Acestea au 2 metri lungime, se monteaza la fel de simplu, prin lipire cu adezivi adecvati (FDP500 sau FDP700Hydro) si se pot vopsi, fiind tratate cu primer pe suprafata. 

Panourile Orac Decor tip riflaj pot fi aplicate atat direct pe perete cat si pe piese de mobilier,  si sunt rezistente la socuri mecanice si umiditate.

Pentru mai multe detalii, va invitam sa accesati link-ul de mai jos:

SPOR LA AMENAJAT! 🙂

Din aceeasi categorie:
Comentarii
  • Ionut

    Foarte interesant, o idee buna!

Parerea ta este importanta!

Deschide WhatsApp
1
Informatii & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?