Sfaturi in alegerea modelului de tapet

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Sfaturi in alegerea modelului de tapet

Amenajarea interioara cu tapet

Daca ati ales tapet pentru amenajarea spatiului, atunci ati optat pentru ceva ce va oferi un aspect  proaspat si fabulos, dar poate fi si intimidant daca nu respectati cateva reguli simple.

Ce „se poarta”? Evitati sa alegeti tapetul in functie de un trend anume, deorece, in materie de tapet nu putem spune ca exista .. „o moda „. Selectati modelul care va place, care va genereaza un sentiment placut, insa, pastrati echilibrul cromatic in incapere. Deoarece tapetul este considerat un accesoriu, acordati o atentie deosebita detaliilor si incercati sa il asortati cu alte elemente, cum ar fi: draperii, tapiterie, pernute decorative.

Tapet lavabil gama FIBRA Cristiana Mai

Ce print-uri alegem pentru decorarea unei camere mici? In cazul spatiilor restranse, va sfatuim sa evitati tapetul in culori inchise, cu print-uri mici, deoarece va crea o atmosfera sumbra, chiar claustrofobica.

In schimb, puteti alege un tapet cu print-uri mari, sau, un tapet simplu, avand o culoare calda.  Deasemeni, tapetul cu dungi verticale va crea zenzatia de inaltime a spatiului, iar print-urile alb-negru ofera imaginea unui spatiu curat si ordonat.

tapet bucatarie, tapet rustic, tapet vintage, tapet lavabil

tapet romantic,tapet cu flori,tapet dormitor,tapet living,tapet trandafiri, tapet lavabil,tapet vinil,tapet grandeco,tapet germani,tapet de calitate, magazin tapet bucuresti,

 

In ce situatii putem alege tapet cu print-uri mici? Acest tip de tapet este ideal pentru spatiile de lucru, sau acolo unde va doriti o senzatie de calm, de liniste.

In aceasta categorie intra si dormitoarele sau baile master, bineinteles, daca sunt ventilate corect.

Nu folositi print-uri mici in living-uri spatioase, deoarece acestea se ”pierd” in largimea camerei, o problema pe care o veti identifica doar dupa ce tapetul a fost lipit pe perete!

tapet romantic,tapet cu flori,tapet dormitor,tapet living,tapet trandafiri, tapet lavabil,tapet vinil,tapet grandeco,tapet germani,tapet de calitate, magazin tapet bucuresti,

Tapet lavabil gama FIBRA Cristiana Mai

Un tapet cu aspect de biblioteca poate completa frumos un perete gol din living sau birou, iar daca optati pentru o amenajare mai rustica, un tapet vintage, cu aspect de rafturi va arata foarte bine in zona de dining:

Tapet tip biblioteca FC3402

 

 

tapet bucatarie, tapet rustic, tapet vintage, tapet lavabil

 

Desemenea, daca aveti balcon inchis, puteti adauga un tapet care sa creeze senzatia de gradina, insa aveti grija sa alegeti unul din vinil, rezistent la efectele razelor UV.

Tapet plante aromatice gama Facade

Cum putem decora cu tapet in mod economic? Aplicati tapet cu print-uri dramatice doar pe un perete si adaugati o oglinda pe peretele opus. Acest lucru va crea un ”ecou” al tapetului, si, astfel, nu va mai fi nevoie sa il folositi si in restul camerei. Deasemeni, se stie ca oglinda creaza senzatia de spatiu larg.

 SPOR LA AMENAJAT! 🙂

Deschide WhatsApp
1
Info & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?