Cum alegem tencuiala decorativa de interior

Home / SFATURI UTILE, IDEI DE AMENAJARE / Cum alegem tencuiala decorativa de interior

Vopseluri decorativeTencuielile decorative pentru interior San Marco sunt produse complexe, prezente intr-o multitudine de variante, culori si structuri pentru a satisface toate gusturile si toate stilurile de amenajare. Producatorul are o tradizitie de peste 25 de ani pe piata mondiala, iar calitatea produselor sale l-a propulsat in topul celor mai buni fabricati de tencuieli si vopseluri pentru spatii interioare si exterioare.

In acest articol va vom prezenta cateva informatii care sa va fie de folos atunci cand decideti sa decorati interiorul vostru cu aceste produse.

Compozitie:

Asa cum ne transmite si denumirea (tencuiala decorativa), majoritatea produselor San Marco nu sunt simple vopseluri sau lavabile care se aplica cu un trafalet, ci au mai multe componente care ne ajuta sa obtinem diverse texturi sau nuante, iar modalitatile de aplicare sunt diferite.

decorfond, san marco, primer vopsea, baza vopsea, tencuiala decorativa,

Componente (se aplica pe rand, se acorda timp de uscare intre ele):

  • amorsa (Atomo sau Marcotherm) – primer care se aplica pentru a reduce absorbtia suportului si pentru facilitatrea aderarii la suprafata a urmatorului strat, decorfondul;
  • decorfond – prezentat sub forma unui lichid consistent, de culoare alba, care se aplica in 2 straturi si are rolul de a crea o baza solida pentru finisaj, astfel incat acesta sa iasa perfect;
  • finisaj – sub forma lichida, cu o consistenta mai groasa sau mai subtire, granulat sau simplu, sidefat sau mat – aici avem o multitudine de variante care difera de la gama la gama;

Vopsea lavabila decorativa cu aspect sidefat gama MARCOPOLO LUXURY - SAN MARCO (Italia).Necesar si pret:

Deoarece toate aceste componente sunt prezentate in mai multe tipuri de ambalaj (1 litru, 4 litri, 5 litri, 25 litri, etc) iar consumul pe metru patrat difera de la un produs la altul in functie de consistenta si de numarul de straturi recomandat, necesarul de materiale se poate calcula doar in functie de suprafata de acoperit. La finisaje, pretul difera in functie de gama si cod de culoare, asadar costul final al unei tencuieli decorative va rezulta in urma unui calcul al acestor factori, functie de metraj.

Aspect:

Tencuielile decorative San Marco pot fi: mate, sidefate, granulate, cu texturi reliefate, fine sau lucioase. De obicei, texturile in relief se obtin din incarcatura de decorfond sau prin combinarea unor finisaje cu tencuieli granulate pentru exterior. La unele, cum ar fi celebrul Stucco Veneziano, luciul se obtine prin slefuire la finalul aplicarii.

Stil:

Din multitudinea de game putem alege o tencuiala potrivita stilului de amenajare. De exemplu, pentru un stil clasic, sau baroc, gamele Decori Clasici sau Stucco Veneziano sunt cele mai potrivite. Pentru un stil industrial gama Concrete Art este ideala, deoarece cu aceasta se pot crea efecte de beton aparent sau lemn. Deasemenea, Roxidan, gama cu aspect de metal oxidat seincadreaza perfect in acest stil.

 

Decori Classici:tencuiala decorativa, tencuiala san marco, tencuiala in doua nuante, decori classici

 

Stucco Veneziano:Vopsea decorativa pentru interior STUCCO VENEZIANO San Marco Italia.

 

Concrete Art:tencuiala decorativa tip beton aparent

 

Roxidan:Vopsea lavabila decorativa cu aspect de metal gama ROXIDAN productie SAN MARCO.

Pentru amenajarile in stil modern se poate folosi cu incredere tencuiala decorativa sidefata, care adauga cu succes o pata de culoare si stralucire pe peretele pe care dorim sa il scoatem in evidenta. Din aceasta categorie putem alege: Marcopolo Luxury (cea mai bine vanduta! :)) sau Fontego.

Marcopolo Luxury:Vopsea lavabila decorativa cu aspect sidefat gama MARCOPOLO LUXURY - SAN MARCO (Italia).

 

 

Fontego:

Deasemenea, o gama potrivita atat cu stilul modern cat si cu cel clasic este Cadoro, tencuiala cu aspect de catifea. Fina la atingere, cu reflexii fine si prezentata in culori vii, este ideala pentru orice tip de amenajare.

Cadoro:Vopsea decorativa San Marco gama CADORO

Producatorul San Marco vine in intampinarea consumatorului final si cu variante mai simple in aplicare, cum ar fi:

– Vopseaua pentru orice tip de suprafata, Grimani, cu ajutorul careia poti redecora: mobilier, usi, elemente din lemn, carton, hartie, ceramica (gresie, faianta), piatra, etc. Nu necesita amorsa decat in aplicarea pe perete.

Grimani:vopsea lavabila sidefata, vopsea san marco, tencuiala sidefata de interior

– Sidefurile care se aplica direct peste lavabila simpla Antartica si care au rolul de a adauga un plus acesteia.

De exemplu, sideful My Art are proprietatea de a-si schimba culoarea in mov si albastru in functie de unghiul din care este privit, si aplicat simplu, cu o pensula, direct peste lavabila creeaza un efect iesit din comun. Acest tip de sidef arata absolut fabulos aplicat peste culoarea neagra.

My Art:sclipici pereti, sidef cameleonic san marco, vopsea sidefata san marco, lavabila san marco

Sideful Lunanuova este semitransparent, are in compozitie sclipici fin, auriu sau argintiu, iar granulatia sa fina ajuta la creearea unui aspect neregulat, usor stralucitor al lavabilei. Deasemenea, arata fabulos aplicat peste tencuiala granulata de exterior Veneziagraf si are rezistenta ridicata la intemperii.

Lunanuova:Tencuiala decorativa sidefata San Marco.

 

Lunanuova aplicat peste Veneziagraf:

 

Toate aceste tencuieli decorative pot fi aplicate si in spatii expuse la umiditate (baie, bucatarie), cu conditia sa nu aiba contact direct cu apa sau cu temperaturi ridicate (nu se recomanda in zona de dus sau in zona plitei). Deasemenea, sunt lavabile si rezistente la actiunea razelor UV.

Asadar, daca iti doresti o amenajare frumoasa si de durata, nu mai sta pe ganduri, tencuielile San Marco sunt cea mai buna alegere!

Le poti comanda aici, sau la showroom. Te asteptam!

 

SPOR LA AMENAJAT! 🙂

____________________

Autor: Gabriela Paduraru

Deschide WhatsApp
1
Info & comenzi
Buna ziua. Va putem ajuta?